Recomanació d’un llibre: Generació Google !!!

Juguem a fer pizzes?: Mamma Mia.
6 / octubre / 2011
Si tu vols, no hi ha res que et pugui aturar
10 / octubre / 2011

Portada llibre

Avui us pengem una recomanació d’un llibre de darrera novetat que ens ha fet arribar en Toni i que creiem que ha de ser un llibre que ha de llegir tota aquella persona que vulgui educar!!!!

La catedràtica en Història d’Ensenyament Secundari Eugènia de Pagès ha publicat un llibre titulat  La generació Google  ( Pagès editors) en el qual explica amb perspectiva neurocientífica els canvis que les noves tecnologies han provocat en la manera de pensar i aprendre dels joves en els últims anys.

Sabem que la xarxa Internet és responsable grans avenços en molts àmbits de la nostra vida, també en ensenyament, però és evident que a més a més ha suposat un canvi en els hàbits i en la manera d’accedir al coneixement. Algunes teories plantegen que la sobreinformació i l’exposició constant a estímuls que les noves tecnologies propicien poden afavorir de manera negativa en la capacitat de concentració a les aules. L’autora parla de la necessitat d’una atenció sostinguda per a que es doni l’aprenentatge (es basa en estudis que asseguren que sense esforç i repetició és més difícil que el coneixement qualli), i la facilitat per obtenir informació immediata a la xarxa juntament amb la volatilitat d’aquesta podrien dificultar-la.

De Pagès, que és assessora de centres de Primària i Secundària com a experta en temes de Concentració i Relaxació a l’aula, proposa una solució que ha demostrat efectiva contra problema de la dispersió mental: la introducció de petites estones de silenci entre classe i classe, que contribueixen a pal·liar l’estrès i, sobretot, afavoreixen a una millor cristal·lització dels coneixements adquirits durant les sessions teòriques.

Si voleu aprofundir i conèixer a que s’anomena Generació Google, podeu clicar aquest enllaç Generació Google. Es tracta d’un pdf de 10 pàgines amb tot detall sobre la generació de persones que han nascut després de 1993 i que viuen les “noves” tecnologies i la seva evolució com un fenòmen inherent a ells!!

Esperem que no us sigui feixuc de llegir !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *