Juguem a fer pizzes?: Mamma Mia.

Una entrevista motivant!!: Fernando Alberca
6 / octubre / 2011
Recomanació d’un llibre: Generació Google !!!
10 / octubre / 2011

Caràtula del joc

Avui us pengem una recomanació de joc de taula bona, bonica i barata!!!!!!!

Es tracta del joc de cartes Mamma Mia, un joc de format petit però que us donarà per moltes vetllades i estones divertides!!!!

El joc és del creador Uwe Rosenberg i es va començar a vendre l’any 1999. Per tant estem parlant d’un clàssic entre els jocs de cartes on el factor més important és la memòria i sobretot molta estratègia!!!!!.El joc va ser editat per Homoludicus i es pot trobar a la seva botiga com també a botigues com Abacus.

Les característiques del joc son:

  • Edat mínima recomanada de joc:  8 anys
  • Nombre de jugadors: de 3 a 5 persones ( millor amb quatre jugadors)
  • Preu: 10 euros
  • Durada aprox: entre 25 i 30   minuts.
  • tipus de joc: joc familiar

Els premis que ha rebut el joc són els següents:

1999 Fairplay a la carta Guanyador

1999 Spiel des Jahres recomanats

La mecànica del joc és força senzilla quan veus com s’hi juga però un xic complicada d’explicar; ho intentarem!!!. En Mamma mia, cada jugador és un famós xef especialitzat en fer pizzes. Cada jugador rep un mall ( paquet de cartes) amb les seves comandes ( cartes de pizzes fetes i del color igual i escollit) que ha d’anar realitzant reunint els ingredients necessaris. Les cartes d’ingredient es posen en el centre de la taula en una sola pila de cartes i és d’aquesta pila que els jugadors hauran de robar per acumular ingredients i poder fer la pizza. Normalment escaseja l’ingredient que necessites, i és molt divertit i frustrant alhora veure com l’ingredient que tens a la taula i que vols se l’acaba quedant un altre jugador!. Els ingredients bàsics per fer pizzes són: formatge, olives negres, pebrot verd,  pepperoni i xampinyons.

Cada jugador agafa una comanda de la seva i rep 4 cartes d’ingredients. Al centre, en el mateix mall, es van situant els diferents ingredients, sempre en conjunt, és a dir, si tenim a la mà 3 xampinyons haurem de posar-los tots, no podrem posar menys. Després posar els ingredients, robarem fins tornar a tenir en mà 4 ingredients. Quan creem que el nostre comanda es podrà realitzar, posarem la carta de comanda i agafarem un de nou.

La ronda acaba quan s’acaba el mall d’ingredients d’on robar. I procedirem a comprovar si les comandes s’han realitzat correctament. Per això revisarem si, en el moment en què posem la comanda, hi havia al mall suficients ingredients per completar-lo. En el cas que ens faltés algun ingredient, podrem completar amb aquells que tenim a mà. En el cas que no poguéssim completar, la comanda torna a la baralla de les nostres comandes, i l’haurem de completar en una ronda posterior.

En la nova ronda, agafarem una nova comanda, si no teníem a mà, però no emplenarem els ingredients en mà. Barajas els ingredients i tornarem a posar al centre perquè els jugadors puguin robar. Després posar ingredients omplirem la nostra mà d’aquests.

Jugarem el nombre de rondes que acordem entre els jugadors, nosaltres juguem sempre fins que un acaba amb tots els seus comandes.

Tot seguit us passem unes quantes fotos del joc:

This slideshow requires JavaScript.

Mamma Mia és un joc ràpid, divertit (encara més si li poses el acentillo italià), que ens permet exercitar la memòria i fàcil de jugar a qualsevol lloc, només necessites una superfície, i això no és difícil de trobar.

Espero que us agradi molt i bona cuina!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *