La cultura de l’esforç.

Un vídeo sensacional: els valors i l’esport.
26 / setembre / 2011
On anem?: Fira BergaBolet i Concurs Penya Boletaire de Berga.
29 / setembre / 2011

Esforç: hàbit i valor

Seguint amb valors i hàbits avui us pengem un parell d’articles relacionats amb un dels valors i/o hàbits universals i que sembla que avui en dia està en boca de tothom: l’esforç.

Arrel de persones com Guardiola amb les seves rodes de premsa on promet esforç o també arrel de la demanda de la societat en general per fer un esforç i poder superar aquesta època de crisi, aquesta paraula, aquest valor o hàbit ha tornat a estar al pis més important de la piràmide de hàbits i valors universals!!!!!

 

Aquest article de la revista Estris de la Fundació Pere Tarres, destaca la cultura l’esforç com allò que ens educa en la determinació de la nostra voluntat i la perseverança. Aquesta darrera paraula també va molt lligada a l’esforç ja que un esforç puntual no porta enlloc sinó tenim perseverança o constància en la nostra actitud i motivació per fer les coses de la forma més rigorosament possible.

Si voleu llegir l’article sencer, podeu clicar cultura de l’esforç

D’altra banda també hem trobat un altre article relacionat amb la cultura de l’esforç i enfocat directament a la responsabilitat que tenim com a pares i mares de infants que han d’aprendre aquest valor i que és un resum d’un llibret fet per Francesc Torralba, Filòsof i professor de la facultat de psicologia, ciències de l’educació i de l’esport Blanquerna i reconegut pensador i tertulià de molts programes de ràdio i televisió.

Si el voleu llegir cliqueu La cultura de l’ esforç de Francesc Torralba.

De ben segur que coincidireu en la majoria d’arguments d’algun dels  articles!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *