Dixit: un joc senzillament genial !!!!!

On anem? A Pedret!!!
13 / setembre / 2011
Busca un tresor: geocaching!!!!
15 / setembre / 2011

Dixit

Avui us pengem una recomanació d’un joc que marca un abans i un després quan hi has jugat.És un joc molt premiat i que ha tingut un èxit espectacular!!!!!!!!

Ja us avanço que el joc és tractat com a joc familiar tot i que és molt més recomenat per passar una molt bona estona entre adults o  adolescents, ja que el mecanisme no permet que els infants menors de 8 o 9 anys puguin jugar-hi en tota la seva dimensió.

El joc s’anomena Dixit,del disenyador Jean-Louis Roubira i ilustracions de Marie Bonnessée, i esta distribuït per Morapiaf i ha tingut un èxit aclaparador: millor joc de l’any a Espanya el 2009, millor joc de França el 2009 i millor joc de Alemania  l’any 2010!!!!!. Per tant, ja veieu que estem parlant d’un joc molt ben considerat per la crítica!!!!!!! El seu preu tampoc és exagerat: 27,50 Euros per un gran joc!!!!!

Perquè ha tingut tant èxit?? Doncs senzillament perquè el joc és molt senzill pel que fa a les normes i assegura una llarga estona de diversió i és molt original!!!!!

Un dels punts més destacats del joc són les ilustracions de les cartes, de les quals us en passem una mostra:

cartes del joc

 

En el joc, cada jugador alternativament representa un conte contes i aquest escull una de les seves 6 cartes i planteja una frase o una paraula que ho relacioni amb la carta escollida  però no de forma evident ( imaginació al poder!!!). Un cop ha plantejat la frase o paraula, la resta de jugadors escullen una carta entre les seves sis cartes, una que pensi que representa el que ha dit el conte contes. Un cop tots li donen la carta al conte contes sense que es vegin, aquest les posa sobre la taula i tots els jugadors excepte el conte contes voten quina és la carta que creuen que era la original del conte contes. A cada jugador que encerti la carta, se li dona 3 punts igual que el conte contes. El conte contes no puntua si ningú o tothom vota la carta original!!!!! Cada jugador que rebi una votació d’algun altre jugador reb un punt adicional!!!!. El joc acaba quan les fitxes puntuació ( conillets de colors) arriben al final de la cursa.

Ja veieu que no és un joc gens complicat, però el que si que us puc assegurar és que és un joc que enganxa, atrapa i de ben segur que el treureu cada vegada que vinguin amics a sopar a casa com aquell qui treu les galetes de postre per obtenir un moment de plaer màxim!!!!!!

Si preferiu us passem un enllaç d’un vídeo de Vilaweb TV on l’Oriol Comas (un de les persones destacades en el món del joc de taula) ens explica més detalls sobre el joc Dixit!!!!

Vídeo Dixit

Proveu-lo i ja em direu, he dixit!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *