Llamp de llamps: una manera divertida de renegar!!!!!!

La Mary Poppins del segle XXI
28 / juliol / 2011
Bones vacances pares i mares!!!!!!!
29 / juliol / 2011

Capità Haddock

De ben segur que si ens féssim una ullada veuríem que alguna vegada hem dit alguna paraula mal sonant altrament anomenat “paraulota”!!!!!!!!!

La proposta que us fem avui és doble. En primer lloc us proposem que mireu el vídeo de vilaweb TV ( cliqueu aquí) sobre el llibre que acaba de sortir al mercat anomenat Llamp de llamp de rellamp de contra-rellamp” de l’autor Joaquim Ventalló (traductor del còmic Tintin al català) del qual us adjuntem una petita presentació que hem trobat a la xarxa:

Durant tots els anys que va traduir Tintín, Joaquim Ventalló va anar elaborant el seu particular “Diccionari” de renecs, tant amb els insults que incloïa a Tintín com d’altres que l’atreien per algun motiu i anava recopilant. Més de 800 paraules i expressions. És precisament aquesta tria personal de Ventalló el fet que li dóna, literàriament, rellevància. Uns va utilitzar-los; altres, no. Tanmateix, tots són una autèntica troballa d’enginy, d’intel·ligència i d’humor.
Llamp de llamp de rellamp de contra-rellamp no és cap recopilació sistemàtica de les imprecacions proferides pels personatges de Tintín, i sobretot del capità Hadock, és molt més que això. És un monument lingüístic de primer ordre i un espectacular treball filològic.”

En segon lloc us fem una proposta pedagògica, un joc lingüístic  i una eina correctora del vocabulari de la gent de casa: intenteu canviar paraulotes per paraules del llibre “llamp de llamps”  que sonin molt millor i que fins i  tot resultin simpàtiques i d’aquesta manera podem mostrar als nostres infants una actitud correctora en el nostre i el seu vocabulari i fins i tot semblarà que ho fem jugant i divertint-nos!!!!!

Vinga a llampegar de llamps i a divertir-se!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *