PISA: Més llibres = més bones notes

Ho portem a dins!!!!!
18 / juliol / 2011
Somriure és la millor manera de ser al món!
21 / juliol / 2011

Llegir ens fa més savis!

Avui us proposem la lectura d’un article molt curt publicat al diari ARA en la seva secció repàs d’estiu on cada dia pengen un reportatge per llegir durant les vacances o el temps lliure i que ens ha facilitat el nostre company d’aventures Miquel des de EEUU.

L’article d’avui ens explica la relació directa entre les bones notes dels fills i filles i el fet que els mateixos estiguin acostumats a veure llibre i gent al seu entorn llegint. Una de  les conclusions ( sense gaire soroll) a la que ha arribat el famós informe PISA és que hi ha una relació directament proporcional entre nombre de llibres que llegeixen els pares  i la comprensió lectors dels fills i filles, es a dir, ras i curt: de pares llegidors és més fàcil que en surtin infants llegidors i que entenguin millor el que estan llegint millorant així el seu rendiment escolar.

Segons l’article, una de les receptes màgiques contra el fracàs escolar és la lectura de llibres del tipus que sigui però que sobretot vingui de gust llegir. Això pot venir pel fet de tenir molts llibres a casa o també pel fet que els adults acostumem als infants a visitar, conèixer i dominar un espai de llibres com és la biblioteca. Molta part de l’article es basa en explicar els beneficis de tenir controlat un espai com és la biblioteca i com ha canviat respecte les biblioteques fosques i tenebroses de la nostra època d’estudiants!!!!!

En fi, no estem descobrint res de nou i és més, resulta evident la conclusió de l’article, però no està de més que de tant en tant fem memòria!!!!!

Si voleu llegir l’article cliqueu el següent enllaç: més llibres=més bones notes!

Llegiu, jugueu, canteu  però sobretot no us atureu!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *