Nenus jugabilis!!!!!

De colònies, vacances amb valors!!!!!!
7 / juliol / 2011
Una joguina pels romàntics: El Cine NIC
11 / juliol / 2011

Francesco Tonucci

Avui us proposem diferents propostes que provenen però de la mateixa persona, Francesco Tonucci!!!!!!!! Francesco Tonucci, també conegut com Frato en els seus llibres i dibuixos és tota una personalitat en el món de la pedagogia i de l’educació. Si busqueu per internet o demaneu al senyor Google veureu una extensa bibliografia del senyor Frato però nosaltres us posem un petit resum:

Francesco  Tonucci (1941) és un pensador, psicopedagog i dibuixant italià que es dedica a l’estudi del pensament i el comportament infantil.
Ha creat i dirigeix des de 1991 el projecte La Ciutat dels Nens, que proposa als alcaldes de 100 ciutats una nova filosofia de govern, adoptant als nens com a paràmetre de valoració, de projecció i de canvi de la ciutat.
Critica la forma en què les ciutats estan estructurades i aconsella que estiguin planificades pensant en els nens. Però no per convertir-les en Disneylands locals sinó perquè ell afirma que un adult sa és el resultat d’un nen que ha jugat molt i ha tingut autonomia.
Francesco Tonucci és un autor important a tenir en compte juntament amb Christopher Clouder que ja ens advertia que “hi ha molt temps per ser adults i poc per ser nens” i Toshiro Kanamori i el seu pedagogia per ser feliç.

Nosaltres us proposem una entrevista localitzada al bloc: el  bloc alternativo on també podreu torbar aquest vídeo que seguidament podeu veure i que en quasi 4 minuts us reflexa una mica quins són els punts més importants de la filosofia Frato.

Bàsicament tot gira al voltant de dues grans idees:

1. El nen no és un objecte, sinó un ésser amb vida propia, autonomia i des de molt petit.

2. El lloc natural de les activitats dels nens (jugar i divertir-se) és el carrer i per tant cal fer el que calgui per retornar-los l’espai que els adults hem envaït.

Si llegiu l’entrevista podreu observar que tots aquests aspectes i molts altres es resumeixen en el seu projecte “la Ciutat dels Infants”. Algunes de les propostes d’aquest projecte es duen a terme molt a prop nostre com per exemple els camins escolars on els infants poden anar caminant a l’escola o el consell d’infants que ñes un grup de infants que representen la veu dels nens del poble de Berga davant les autoritats de Berga.

Seguidament us passem el vídeo:

I per si voleu llegir una estoneta, aquí teniu l’entrevista en format pdf: entrevista Francesco Tonucci

Ara doncs només ens queda convidar-vos a que mireu el carrer amb la visió Tonucci i feu petits passos per millorar-ne la jugabilitat!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *