El joc tradicional a Berga: La Patum Infantil

La Pau en el món comença en el ventre d’una mare!
15 / juny / 2011
L’Alzheimer, aquell vell desconegut.
20 / juny / 2011

Avui us penjo un document que potser ja heu vist en altres indrets  i un vídeo que he trobat al Youtube d’un assaig de laPatum Infantil. Donat la proximitat de les festes de Patum us en  vull fer partíceps!!!!!! Us convido a llegir un document únic sobre la Patum Infantil.
La Patum Infantil  ha esdevingut un punt cabdal en els actes de la Patum fins al punt que ha estat un dels factors perquè la festa esdevingués Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. La Patum Infantil neix del joc al carrer entre nens i nenes imitant a fer la Patum dels adults. A partir d’un prec de dues nenes va començar un fenòmen cultural que ha esdevingut una festa complerta, emocionant i màgica.

Aquest article que forma part d’un llibre on es recullen les ponències del congrés de jocs organitzat per l’Institut Ramon Muntaner de Mora d’Ebre i que es van produir en el marc d’aquest congrés a Tarragona l’any 2009. Si voleu un exemplar d’aquest llibre el podeu trobar al mateix IRMU o a les llibreries habituals.

El meu objectiu en aquest article era transmetre el significat i la importàcia de la Patum Infantil dins el marc de les festes de la Patum i sobretot mostrar la relació entre Joc i Patum Infantil, relació directa ja que la mateixa festa infanti parteix d’un joc de carrer imitant la Patum dels grans.

Espero que llegiu aquest extens article amb el mateix sentiment que jo hi he volgut posar i quea través d’ell pogueu mirar de forma diferent aquesta fantàstica Patum Infantil!!!!

Si el voleu llegir, podeu clicar LA PATUM INFANTIL DE BERGA

Aquest article també el trobareu a la pàgina www.festes.org a l’apartat d’articles.

Com a mostra del que plantejo en l’article us passo un vídeo dels assajos de la Patum Infantil del 2009 trobat al senyor Youtube:

Bona Patum!!!! I visca la Patum Infantil!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *