Un tast del món casteller a Berga!!!!

Un conte: la princesa i el pèsol
8 / juny / 2011
Canyes i petes!!!!
13 / juny / 2011

Primer 3d9fa descarregat. Castellers de Vilafranca

Avui us pengem una notícia d’aquelles que ens fa molta ilusió penjar pels amants de la cultura popular del nostre país. Es tracta d’una mostra castellera realitzada per la Colla castellera de Vilafranca  i posada en escena dins el marc de la diada d’agermanament (12.06.2011) entre dues de les representacions de la cultura popular del nostre país i que han estat reconegudes  per la Unesco com a patrimoni Inmaterial de la Humanitat: La Patum (reconeguda l’any 2005) i els Castells              ( reconeguts l’any 2010)!!!!.

L’acte va començar amb uns parlaments i seguidament els castellers de Vilafranca (una de les colles de referència dins el món casteller fundada el mes de setembre de 1948, de la mà d’Oriol Rosell, qui en va ser el primer cap de colla. Els inicis van estar marcats per la consecució dels primers castells de set i per les estretes relacions amb les altres colles del moment)  van carregar i descarregar 4 castells de 9, anomenats castells de gama extra i de màxima dificultat. Com va dir el seu cap de colla, van venir a mostrar castells molt díficils i ho van aconseguir ja que el multitudinari públic que hi va assistir (la plaça Sant Pere a vessar) es va emocionar i va patir de valent en la realització de cada castell. Les sensacions de la gent de la plaça va ser de molta emoció davant una mostra cultural d’aquest nivell!!!!

Moltes gràcies castellers de Vilafranca !!!!!!!

Com a mostra de l’acte us passem uns quants vídeos gravats amb un telèfon ( perdoneu la qualitat) però que mostren perfectament el què significa el món casteller i el patiment de la gent a plaça!!!!

Per si en voleu saber més us passem un link amb el programa Quarts de Nou (programa casteller de TV3) , la revista Castells i un arxiu pdf sobre la història d’aquesta colla castellera de Vilafranca (Història de la Colla de Vilafranca)!!!!.

Esperem que gaudiu tant com nosaltres varem gaudir d’aquesta meravellosa diada de cultura populars i de castells !!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *