Un joc cooperatiu: El frutal

Prevenir el fracàs escolar
5 / abril / 2011
L’aprenentatge queda, la brutícia se’n va!!!!
5 / abril / 2011

Moltes vegades ens queixem que els jocs tenen un component competitiu que no agrada. Tot i que jo considero que la competitivitat en el joc és un factor positiu ( i deixarem el debat per un altre dia) avui us ofereixo un joc totalment cooperatiu. Quan dic “totalment cooperatiu” em refereixo a un joc de taula en que tots els jugadors juguen junts per guanyar tots alhora i juguen contra algú que no és un jugador físic.

De jocs cooperatius cada cop n’hi ha més i sobretot en el món del joc de taula. Tot i la seva creixent aparició no és el tipus de joc que més habitualment es troba. Avui en dia fan jocs cooperatius molt bons amb un component de dinàmica de joc que fins fa poc no tenien. Abans la gent deia que s’avorria amb aquest tipus de jocs, però avui hi ha molts jocs cooperatius que han superat aquesta barrera.

Aquest és el cas del joc que us presento avui: el Frutal. És un joc de taula que té diverses versions, des de la versió de joc més consistent i també més cara fins a la versió “xica” o de viatge passant per la versió de cartes molt econòmica i fàcilment jugable a tot arreu. La versió a la que jugo actualment a moltes de les formacions de jocs és la versió de carta, la qual no costa més de 6 euros i dona molt de joc.

El funcionament és molt senzill. Cadascú dels jugadors és amo d’una cistella i davant nostre posem un camí format de 9 cartes que és el camí que ha de recòrrer el corb, el nostre enemic de joc. El nostre objectiu com a grup és aconseguir totes les cartes de fruites ( n’hi ha de quatre colors) abans que el corb arribi al final del camí. Cadascú dels jugadors llença el dau i si li surt un color, agafa una fruita d’aquell color. Si li surt una cistella pot agafar dues cartes de qualsevol color (es pot repetir) i si surt corb està obligat a moure el corb. El més important no és qui agafa més cartes sinó que el corb no arribi al final del camí abans que nosaltres arrepleguem les cartes de fruites.

Us convido doncs a que us compreu el joc i el proveu en família o amics!!!! Ja veureu com un joc cooperatiu també pot ser emocionant!!!!!!!

Per si de cas, us passo una fitxa del joc: FRUTAL

Una mostra del joc de taula (versió viatge)

Botigues o enllaços on podem trobar aquest joc:

  • la PCra: botiga de jocs online. El podeu trobar en aquest enllaç: frutal en la pcra
  • Homuludicus: Botiga situada al  C/ Barcelona, 77 de  Granollers.Tfn 938 702 304.
  • La Musaranya, al C/ Col·legi, 28 de Figueres. Tfn 972.67.16.84

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *