Prevenir el fracàs escolar

El valor de la iniciativa!!!!
20 / febrer / 2011
Un joc cooperatiu: El frutal
5 / abril / 2011

No hem de deixar tota la responsabilitat de l’educació a l’escola. Nosaltres, com a pares i mares també hi tenim moltes coses a dir. Us adjuntem un llibre molt interessant sobre el fracàs escolar. Aquest no és un llibre teòric ni d’aquells que podríem anomenar “un totxo” sinó que ens dóna moltes pistes i consells per ajudar als nostres fills i filles des de casa.

Breu resum del llibre: L’escola no comença ni acaba en ella mateixa. El que es viu a casa condiciona de manera important la vida escolar de filles i fills. La relació pares-fills, el grau de confiança mútua, el temps compartit, l’educació en la responsabilitat o el vincle afectiu influeixen i molt. L’autor ens explica com organitzar la vida a casa, com enfocar diversos aspectes de la relació amb els fills i filles que els ajudaran de forma directa i també indirecta a millorar el seu rendiment escolar. El llibre inclou un capítol dedicat als fills: «45 idees per a l’estudiant», on se’ls orienta en les tècniques bàsiques per estudiar millor.

També us adjuntem una entrevista a l’autor del llibre, Ramon Casals, al programa “Tot és possible” a Rac1. (Escolta l’entrevista)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *